Руската армия засилва атаките си срещу Авдийвка, опитвайки се да обкръжат

...
Руската армия засилва атаките си срещу Авдийвка, опитвайки се да обкръжат
Коментари Харесай

ISW: Руската армия опитва безуспешно да обкръжи Авдийвка с огромни човешки загуби

Руската войска засилва атаките си против Авдийвка, пробвайки се да обкръжат града в Донбас. Въпреки това напредъкът им е напълно нищожен и е с цената на големи загуби на бронирана техника.

Това са заключенията, споделени от английското разузнаване в новия им отчет за войната в Украйна.

" 10-ти танков полк на Русия евентуално е изгубил множеството от танковете си при опита си да обкръжи Авдийвка от юг. Полкът е част от 3-ти армейски корпус - първото огромно ново формирование, основано от Русия в поддръжка на нашествието в Украйна от август 2022 година насам ".

Според многочислени отчети от открити източници посоченото поделение има съществени проблеми с дисциплината и невисок морал. Нашествениците от 3-ти армейски корпус са подготвени в Беларус, само че все пак формированието демонстрира лимитирана бойна успеваемост, съобщи OFFnews.bg.

" Загубите на 10-и танков полк евентуално се дължат основно на тактически неправилни фронтални офанзиви, сходни на тези, следени при други неотдавнашни несполучливи съветски бронирани офанзиви като тези край град Угледар ", обобщава английското разузнаване.

В отчет от 23 март анализаторите от Института за проучване на войната (ISW) оповестиха, че руснаците са трансформирали целите си. Те са забавили настъплението си в Бахмут и са се съсредоточили върху разгръщането на маневри в други посоки, измежду които е и Авдийвка.

Сергей Черевати, представител на Източната формация на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщи, че окупаторите работят по-предпазливо в региона на града - водят разузнаване и правят масиран артилерийски обстрел.

Началникът на военната администрация на град Авдийвка Виталий Барабаш обяви възбрана за визити в градчето от 27 март. Тя се отнася и за доброволци и публицисти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР